Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ «محمود علی‌البناء» در خانواده‌ای به دنیا آمد که فرزندان پسر این خانواده از دنیا می‌رفتند. لذا پدر و مادر محمود، نذر کردند که او را در راه قرائت قرآن ‌قرار دهند. در پنج‌سالگی با حمایت پدر و مادر به مکتب‌خانه رفت و در 9سالگی حافظ کل قرآن شد.

وی بعد از حفظ قرآن، مباحث قرائت را شروع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گونه‌ای که در 12سالگی به معهد منشاوی به طنطا رفت و ایشان در آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت و از این سن مرتب در محافلی که قاریان بزرگ تلاوت داشتند، شرکت و از محضر اساتید استفاده می‌کرد. به‌گونه‌ای که در سن 12 تا 15سالگی قرائت‌های خوبی داشته است.

وی به توصیه بعضی از اساتید به مدرسه الاحمدی طنطا رفت. خیلی از اساتید قرآن در این مدرسه شاگردی کردند. ابتدا روش «شاطبیه» و بعد قرائات 10گانه را به خوبی آموخت و در سن 20سالگی به قاهره رفت و آنجا شاگردی «درویش حریری» را کرد و از خودش یک قاری زبده در بخش مقامات و نغمات ساخت.
محمود علی‌البناء در جلسات «عبدالفتاح شعشاعی» شرکت می‌کرد و در آن‌جا از ایشان بهره می‌برد. در ابتدا روش ادایی و اسلوب محمود علی‌البناء، روش «محمد سلامه» و «محمد رفعت» بود و بعدها سبک ادایی خاص خودش را ابداع کرد. از «محمد قهاوی» هم‌دوره زمان «احمد نداء» نیز بهره برد. روش وی روش خاص و روش زیبایی است که امروز از روش ایشان بهره‌برداری می‌شود.
محمود علی البناء در سال 1949 میلادی در سن 23 سالگی وارد رادیو شد. وقتی برای اولین‌بار در برابر میکروفون رادیو قرار گرفت، میکروفون رادیو ترسی را در وجودش ایجاد می‌کند که مجبور می‌شود این تلاوت را قطع کند اما در ادامه مسیر زندگی‌اش، تلاوت‌های تصویری و خوبی را از خودش به‌جای می‌گذارد.
محمود علی‌البناء در سال 1964 دو هفته قبل از مرگش به امارات متحده عربی می‌رود و برای انجام یک دوره ترتیل به زادگاهش، مصر برمی‌گردد و بیمار شده و راهی بیمارستان می‌شود. دکتر، دستور بستری می‌دهد و 29 تیر سال 1364 ه.ش از دنیا می‌رود.
این‌ها بخش‌هایی از زندگی محمود علی البناء مصری بود که توسط «احمد فراهانی» در ابتدای تحلیلش درباره تلاوت آیات 1 تا 47 سوره طه ارائه شد. این تلاوت به مدت هشت دقیقه است و صرفاً تحلیل دقیق‌تر از آیات 25 تا 40 صورت می‌گیرد.

دانلود

تلاوت آیات 25 تا 40 از سوره مبارکه طه با صدای استاد محمود علی‌البناء

دانلود

در ادامه پس از شنیدن صوت این تلاوت، تحلیل «محمدرضا پورزرگری»، مدرس و داور بین‌المللی کشورمان را می‌خوانید؛
وی را صدای فوق‌العاده در بخش بم و جذاب در بخش اوج معرفی می‌کنند. اگر آیات 25 به بعد را بشنوید، خواهید شنید که بعد از این‌که وارد مقام نهاوند می‌شود، در این بخش‌ها وی در «قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي» در مقام نهاوند به صورت بم‌خوانی وارد روایت «ورش» می‌شود و «وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي هَارُونَ أَخِي» باز هم مقام نهاوند را در روایت ورش تلاوت می‌کند. سپس وارد مقام رست می‌شود و دوباره آیه «قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي» را مجدد در مقام رست می‌خواند و وارد روایت «ابوعمر به روایت سوسی» می‌شود و چند مورد ادغام کبیر انجام می‌دهد که در «قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي» که می‌گوید: «قا رّب اشرح لی» ادغام کبیر انجام می‌دهد و باز در مقام رست می‌خواند و در ادامه «اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيرًا وَنَذْكُرَكَ كَثِيرًا إِنَّكَ كُنْتَ بِنَا بَصِيرًا» که می‌گوید: «كَيْ نُسَبِّحَك كَّثِيرًا» و «وَنَذْكُرَك كَّثِيرًا » «إِنَّك كُّنْتَ بِنَا بَصِيرًا» که ادغام کبیر انجام می‌دهد و مربوط به قرائت امام ابوعمر است. این بخش را در نیز در مقام رست ادامه می‌دهد.
«وَلَقَدْ مَنَنَّا عَلَيْكَ مَرَّةً أُخْرَى» را در وقف اماله می‌کند که الف ذات یاء را و «اُخرِ» می‌گوید و باز هم اماله انجام می‌دهد و ادامه قرائتش را در روایت «امام ابوعمر» می‌خواند و یک بم‌خوانی در رست دارد.
وی ادامه تلاوتش را در نغمه عراق و بعد نغمه سه‌گاه دنبال می‌کند. در «إِذْ أَوْحَيْنَا إِلَى أُمِّكَ مَا يُوحَى بنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ» ورودش به‌ سمت نغمه سه‌گاه خواهد بود و قرار سه‌گاه را اجرا می‌کند و باز مقام سه‌گاه را با قرائت امام ابوعمر دنبال می‌کند و بعد جواب سه‌گاه را با قرائت امام ابوعمر اجرا می‌کند و در عبارت «وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِي»، «وَلِتُصْنَع عَّلَى عَيْنِي»ادغام کبیر را اجرا می‌کند و در یک قسمت اشاره به یکی از فروعات مقام سه‌گاه می‌کند. در یک ترکیب بسیار زیبایی «كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا وَلَا تَحْزَنَ وَقَتَلْتَ نَفْسًا فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا» تلوینی دارد و وارد مقام صبا می‌شود و بستنکار را اجرا می‌کند. تلاوت را در مقام رست ادامه می‌دهد و وارد روایت «ورش از نافع» می‌شود و تا پایان آیه 40 در روایت ورش از نافع بخش‌هایی از مقام رست را قرائت می‌کند «فَرَجَعْنَاكَ إِلَى أُمِّكَ كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا» و بخشی را در مقام رست اجرا می‌کند و در روایت ورش از نافع ادامه می‌دهد.
به نکاتی که در بحث تغییر قرائات در تلاوت استاد هست، دقت کنید با روایت «حفص از عاصم» تلاوت را شروع کرد و در همین روایت، تلاوتش را به پایان می‌رساند و این یکی از اصول قرائت است که قاری با هر روایت که شروع می‌کند با همان روایت، تلاوت را به پایان می‌رساند.

یادآور می‌شود، این تحلیل در برنامه «اکسیر» به تاریخ 28 تیرماه 1398 ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ از شبکه رادیویی قرآن پخش شد. اکسیر پنجشنبه‌های هر هفته با حضور و کارشناسی احمد فراهانی، مدیر گروه آموزش رادیو قرآن و با هدف بیان نکات آموزشی تلاوت‌های شاخص قاریان مصری به روی آنتن می‌رود و در هر برنامه دو تلاوت الگو از قاریان صاحب‌سبک و تأثیرگذار پخش می‌شود. پس از هر تلاوت نیز دو کارشناس در زمینه مباحثی همچون آموزش، تحلیل و بررسی تکنیک‌ها و فنون تلاوت و ... مواردی را مطرح می‌کنند.

صوت تحلیل تلاوت سوره طه استاد علی‌البناء با کارشناسی محمدرضا پورزرگری

دانلود


انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۶۰۰ محصل استان در مسابقات قرآن

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: این مسابقات در سه روز و در شکل اردوی تفریحی و رقابتی برای دانش آموزان پسر و دختر به صورت مجزا در حال برگزاری است.

مولوی افزود: حدود ۳۰۰ دانش آموز پسر و ۳۰۰ محصل دختر در این دوره به رقابت می‌پردازند.

او با اشاره به اینکه این مسابقات در قسمت‌های و رشته‌های تحقیقی و آوایی برگزار می‌شود، ادامه داد: رشته‌های آوایی شامل حفظ قرآن کریم، ترتیل، قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی قرآن، اذان و مداحی مخصوص پسران در حال برگزاری است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: رشته‌های پژوهشی نیز شامل تفسیر یا فهم قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام و انشاء نماز است.

مولوی ادامه داد: این دوره از مسابقات به دلیل حضور دانش آموزان در اردوگاه شامل فوق برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی متنوع است.

دیگر خبرها

  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • برنامه‌های پاسداشت مقام معلمان و مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در سراسر نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • رقابت ۶۰۰ محصل استان در مسابقات قرآن
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم